VFT = VerksamhetsFörlagdTid

Nu är jag ute på min sista VFT som det så fint kallas på högskolan. Det har ordnat upp sig ganska så bra då jag cirkulerar mellan en 4:a och 6:or. Men för det mesta kommer jag vara hos 4:orna. Tänkte svara på Karros kommentar: Jag har också hört att utbildningen sträcker sig till åk 6. Det är konstigt att det är så olika från mentor till mentor. Jag känner flera  som varit i en 6:a.. konstigt det där.

Första dagen var i måndags och då hade jag ingen röst. Väldigt pinsamt att komma till en klass när man inte kan prata. Idag har min röst varit rätt så bra och jag har kunnat prata normalt. Men idag hände en väldigt jobbig sak när jag stod i klassrummet och lyssnade. Det började med att jag mådde jätte illa, och jag stod och verkligen koncentrerade mig för att det skulle bli bättre. Då började det snurra jätte mycket och jag såg jätte suddigt och började kallsvettas jätte mycket. Jag hörde att eleverna och läraren pratade men kunde inte koncentrera mig och höra om vad. Till slut mådde jag så illa och det snurrade så mycket att jag var tvungen att gå ut. Trodde verkligen jag skulle spy. När jag stod på toa och kollade mig i speglen var jag likblek i ansiktet. Som tur var gick det snabbt över och jag kunde gå in i klassrummet igen. Måste varit ett migränanfall av något slag. sjukt läskigt var det iallafall.

Nu ska jag snart läsa igenom lite saker som jag ska hålla i nästa vecka i matten. Man har så mycket man vill göra med eleverna men som är svårt att göra då dels tiden är begränsad men även för att lärarna redan planerat veckorna i förtid. Då är det svårt att komma in med något tema eller liknande eftersom tiden inte räcker till..

jaja.. Sov gott! :)



Fan..

Vad det ska vara komplicerat. I två dagar har jag ringt runder och mailat för att få rätt på min praktikplats. När det väl håller på att lösa sig, genom att jag hör av mig till den handledaren jag haft tidigare och jag är välkommen dit, då får jag inte vara där för någon annan. Till slut får jag reda på att jag ska vara i en årskurs 6, vilken är väldigt konstigt då min utbildning bara sträcker sig till åk 5. Ringer hem till min mentor på högskolan kl 8 på kvällen för att berätta det. Hon tyckte ju heller inte att det var så bra och jag börjar nästa gråta!:D Har varit i upp till en 1:a innan och det hade varit perfekt och vara i en trea. Vad gör man i en 6.a liksom? vad gör dem? VAd har hänt på vägen från ettan till sexan? Det är en ganska så stor skillnad och detta är min sista praktik. Då är det meningen att jag ska kunna hålla i ALLT. Att jag ska göra allt som läraren gör, men hur fan ska det gå till när jag inte ens vet vad man gör?`
Jaja, det kommer förmodligen lösa sig, men just nu känns det inte så bra, särskilt inte efter att jag var så välkommen tillbaka till min gamla handledare och till hennes klass där jag känner barnen sen tidigare..

Imorgonkväll bär det av till Götet och på lördag blir det liseberg och fest på kvällen! Ska bli kul och komma iväg. Min första lediga helg sen midsommardagen! Gött! :) Innan dess ska jag och Johanna träffas för att försöka komma fram till en frågeställning till vårt examensarbete, vilket inte är det lättaste! Men det löser sig väll också till slut.

Nu är det snart idol, sen ska jag se färdigt på Australia, sen blir det sängen.. Imorgon ska min morfar komma för att hjälpa mig att sätta upp tavlor i mitt kök och vardagsrum. Sedan har jag bara målning i hallen kvar och gardiner i köket, sen är det mesta så gott som färdigt i lägenheten. DEt är en gammal lägenhet så man kan ju inte tro att den ska se ut som ny..Men jag börjar bli nöjd...





Sådär..

Nu ska jag verkligen försöka ta tag i det här med bloggen..kul o titta tillbaka till sen.
Hösten har kommit med stormsteg och skolan är igång för fullt. Dags för förberedelser för examensarbetet och nästa vecka går vi ut på praktik i 4 veckor. Vet fortfarande inte vilken klass jag ska ha, vilket jag verkligen hoppas jag får reda på denna vecka... pinsamt att bara gå dit där på måndagoch det hade ju varit bra att ta kontakt med sin handledare för tider och dylikt och framförallt var man ska vara så man kan börja planera och förbereda sig redan nu.. på något sätt löser det väll sig..

I fredags var det "sommaravslutningsfest" på ven.. fick bli i ett tält vid gamlegård istället för i kyrkbacken.. vi hade ju blåst iväg om vi varit där! Var i allafall väldigt trevligt och de flesta fick "hatten" på sig..Tur man var någorlunda skärpt så man kunde berätta för de andra vad som hade hänt:).


Till helgen blir det Göteborg och Liseberg! ;)
Ha det gött!



RSS 2.0